Hypotheekrente vergelijken

De hypotheekrente is zelden zo laag geweest als op dit moment. Een financiering aangaan voor een nieuwe woning, een verbouwing of bij het oversluiten van je hypotheek is dus zeer aantrekkelijk. Vergelijk en gebruik de lage rentetarieven van de beste hypotheekaanbieders voor jouw nieuwe project:

Actuele hypotheekrente vergelijken:
Gewenste hypotheekbedrag  
Rentevaste periode  
Hypotheekwaarde  
Aanbieder / Hypotheek Rente Link naar aanbieder
ING
ING Hypotheek
4,50 %
Naar aanbieder
Logo von/der ABN-AMRO ABN-AMRO
Woning Hypotheek
4,50 %
Naar aanbieder
AEGON
AEGON Hypotheek Offerterente
4,10 %
Naar aanbieder
Logo von/der Nationale-Nederlanden Nationale-Nederlanden
Annuitaire hypotheek
4,15 %
Naar aanbieder
Argenta Spaarbank
Argenta Classic Annuiteiten Hypotheek
3,90 %
Naar aanbieder
Logo von/der A.S.R. A.S.R.
Asr WelThuis Annuiteiten Hypotheek
4,15 %
Naar aanbieder
Delta Lloyd
Drie Sterren Annuiteteiten Hypotheek
4,15 %
Naar aanbieder
Logo von/der Obvion Hypotheken Obvion Hypotheken
Obvion Compact Annuiteiten Hypotheek
4,40 %
Naar aanbieder
NIBC Direct
Annuiteiten Hypotheek
4,09 %
Naar aanbieder
Logo von/der Centraal Beheer Achmea Centraal Beheer Achmea
Annuiteiten Hypotheek
4,10 %
Naar aanbieder


Hypotheekrente vergelijken optimaal gebruiken

De hypotheekrente is historisch laag en dat biedt kansen. Starters op de woningmarkt kunnen zeer lage rentes vastleggen voor lange tijd. Maar voor iedereen die een nieuwe woning wil verkopen, zijn huis wil verbouwen of zijn hypotheek wil oversluiten om de maandlasten naar beneden te brengen, is dit de juiste tijd om te handelen.

Hypotheekaanbieders vergelijken

Handelen begint bij een goede oriëntatie en daarvoor is het belangrijk om meerdere hypotheekaanbieders te vergelijken. Je wil tenslotte de beste hypotheek met de meest voordelige voorwaarden. Voor een betrouwbare en actuele vergelijking ben je hier aan het goede adres. In één oogopslag kun je de goedkoopste hypotheken vergelijken. Ervaar welke hypotheekaanbieders de laagste hypotheekrente aanbieden, op basis van een door jou bepaalde rentevaste periode en door jou bepaald percentage van de marktwaarde dat je wil lenen voor het kopen van het huis van je dromen.

De hypotheekrente vergelijkingstool

De werking van de vergelijking is vrij eenvoudig: ten eerste zijn alle hypotheken in de vergelijking zogenaamde annuïteitenhypotheken, veruit de meest populaire hypotheken tegenwoordig. Deze hypotheekvorm is naast de lineaire hypotheek namelijk nog de enige hypotheek die recht geeft op hypotheekrenteaftrek. Zo zou het oversluiten van bijvoorbeeld een beleggingshypotheek naar een annuïteitenhypotheek een goede beslissing kunnen zijn.

Hypotheekrente vergelijkenIn de vergelijking staat de laagste hypotheekrente bovenaan. Daarbij kun je de rentevaste periode, ook wel rentelooptijd of renteperiode genoemd, selecteren. Dat kan van een variabele rente of een periode van 1 jaar tot een rentevaste periode voor 30 jaar.

De rentevaste periode is dus de periode waarvoor het door jou te betalen rentetarief vaststaat. Zo betekent een rentevaste periode van 10 jaar dat jij en de hypotheekaanbieder overeenkomen welke rente je over een periode van 10 jaar gaat betalen. Over het algemeen geldt dat naarmate de rentevaste periode langer is, de rente hoger is.

Daarnaast kun je in de vergelijking het percentage van de marktwaarde selecteren, of aangeven dat je met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wilt lenen. De marktwaarde is de prijs die je nu, volgens de huidige marktomstandigheden, krijgt voor je woning als je deze verkoopt.Bij het selecteren van het percentage van de marktwaarde, gaat het dus om welk percentage je hypotheek is van de marktwaarde. Als je ’50% van marktwaarde’ selecteert, wordt je de laagste hypotheekrente getoond bij het lenen van 50% van de marktwaarde van de woning die jij wil kopen – gegeven de rentevaste periode die je hebt geselecteerd.

Altijd actueel

Gebruik je deze vergelijking vaker, weet dan dat we altijd de meest actuele hypotheekrente gebruiken en deze dus van minuut tot minuut kan verschillen. Vaak gaat het om minieme verschillen van enkele procentpunten, maar ook dit verschilt: van tijd tot tijd en per aanbieder. Er zijn meerdere oorzaken voor veranderingen in de hypotheekrente. Vandaar dat het verstandig kan zijn om bij een goed aanbod snel te handelen en een gunstige rente veilig te stellen. Met behulp van de bovenstaande hypotheekrente vergelijkingstool beschik je altijd over de meest actuele rentestanden.